Het maandelijkse nieuws van het wijkplatform Limbrichterveld komt via de Nieuwsflits. Hierin werken samen met wijkplatform Hoogveld. Wilt U deze nieuwsflits digitaal ontvangen, meld U dan aan en schrijf U in linksonder van deze pagina.

Inmiddels bestaat het wijkplatform weer uit 7 actieve personen uit de wijk. Maar het zou wenselijk zijn dat meer mensen uit de verschillende hoeken van onze wijk deelnamen aan het platform, om mee te werken aan de leefbaarheid, veiligheid en meer informatie voor ons wooncomfort.

Onze wijk is een drukke wijk, vooral wat betreft het verkeer. De Limbrichterweg en Tunnelstraat zijn een doorgang naar en vanuit de stad. De rotonde bij Trevianum is in de ochtend en in de namiddag zeer druk. Er staan files aan beide kanten, die onder meer ontstaan door de komende en vertrekken­de leerlingen, per fiets en te voet. Bij slecht weer wordt dit verergerd door de vele ouders die hun zoon/dochter met de auto brengen. Hierdoor ontstaan vaak hachelijke situaties, die door vrachtwa­gens naar en van het handelsterrein nog erger worden

Gelukkig gebeuren er nauwelijks ongelukken.

In de namiddag wordt de drukte veroorzaakt doordat vele werkenden naar huis gaan alsook de scho­lieren per fiets of afgehaald door ouders.

De leerlingen van Trevianum alsook die van Leeuwenborgh gaan tijdens de pauzes naar het winkel­centrum en laten daar, maar ook onderweg nogal wat afval achter, niet alleen op straat, maar ook in de voortuintjes. Tijdens de pauzes, en tussenuren bevolken zij ook de speeltuintjes tussen de Fazant­straat en de Koekoekstraat en tussen de Lynestraat en Ridgewaystraat en laten hier nogal wat rom­mel na.

Wat betreft de ontwikkelingen van de vestiging van het Da Capo college in onze wijk, aan de Havikstraat in het voormalige gebouw van de Hogeschool Zuyd, zullen wij op de voet blijven volgen. De eerste gesprekken met de gemeente, bestuur van het Da Capo college en de architect zijn al geweest. We hebben daar al enige aandachtpunten kunnen neerleggen.

Wij zijn blij dat we ons hebben kunnen aansluiten bij de nieuwsflits van Hoogveld. Wil u deze Nieuwsflits digitaal ontvangen, schrijf u dan in via de link aan de linkerzijde op deze pagina.

De vakantietijd (zoals carnaval, meivakantie, zomervakantie) is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn; post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nooit een lampje aan. Het advies: geef uw woning een bewoonde indruk en ben alert op verdachte situaties in uw buurt. Met onderstaande preventietips maakt u het de dieven flink lastiger.

Preventietips

Leg nooit reservesleutels onder de mat, bloempotten of op gemakkelijk bereikbare plekken in huis.

Laat geen briefjes achter voor uw familieleden, buren of leveranciers.

Vermeld niet op sociale netwerken (Facebook, Twitter) dat u een avond op stap bent of op vakantie gaat. Werk ook niet mee aan telefonische enquȇtes over uw reisperiodes.

Zorg dat er van buiten geen waardevolle spullen zichtbaar zijn.

Openstaande bovenlichten en ramen op een kier zijn zeer inbraakgevoelig, ook op de bovenverdiepingen.

Voorkom een overvolle brievenbus. Vraag de huisoppas of buren deze te legen of plaats een NEE NEE-sticker.

Berg ladders en tuinmaterialen goed op. En zet de afvalcontainer binnen. Deze kan als klimwerktuig dienen.

Gebruik schakelklokken om verlichting aan te laten gaan.

Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk voor deuren, ramen en puien. Let op het keurmerk SKG (Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen), bij voorkeur twee of drie sterren.

Inbrekers slaan graag zo snel mogelijk toe. Zorg daarom er voor dat buitenverlichting aanspringt met een bewegingsmelder, plaats een alarminstallatie in huis en zorg voor inbraakvertragende beveiliging van ramen en deuren.

 

 

Voor meer informatie www.waakvoorinbraak.nl

 

 

 

Oud papier inleveren? Alléén papier!