Oranjecomité Sittard


Persbericht  2016


Zitterd  Oranjesjtad       

De Oude Markt, het Mariapark ,Kloosterplein, Paardestraat , Putstraat en Markt in Sittard bruisen op Koningsdag 27 april. het Oranjecomité Sittard nodigt eenieder  uit om zich onder te dompelen in het feest in de oude binnenstad.

Om 10.00 uur begint de kindervrijmarkt en sjachermarkt in de Putstraat. Om 11.00 uur begint de feestelijke gebedsdienst in de Sint Petruskerk ter intentie van de Koninklijke familie  en voor vrede en voorspoed in onze gemeente. De dienst, waar alle gedecoreerden van 2016 en voorgaande jaren eregast zijn wordt opgeluisterd door het Sittards Mannenkoor SI-TARD en de Philharmonie. Iedereen is hiervoor uitgenodigd. Aansluitend om 11.45 uur vertrekt vanaf het Kerkplein een feestelijke stoet door de oude binnenstad en hijst om 12.00 uur stadsschutterij Sint Rosa de nationale driekleur op de Oude Markt, en zal het Wilhelmus klinken van het Sittards Mannenkoor en de aubade van de Philharmonie. Waarna de feestelijke ontvangst van alle gedecoreerden van dit jaar en hun naasten en vorige jarendoor burgemeester en Oranjecomité’s in het Mariapark, aan de Oude Markt met een toast op onze jarige koning en onze koningin.  

Van 10.30 tot 17.00 uur is op de Oude Markt, Kloosterplein en Paardestraat een kunstmarkt met 85 kunstenaars uit het hele land. Te zien en te koop zijn sieraden, tassen, keramiek, brons, schilderkunst, fotokunst, en glas in lood. Bijzondere etenswaren en heerlijke hapjes zijn te verkrijgen bij een zestal “food-trucks” op het Kloosterplein.

Van13.00 tot 17.00 uur is op de Oude Markt, op de Markt en in de Paardestraat en in het Mariapark op een 4tal podia een gevarieerd en bruisend amusementsprogramma met: de  Oakcity jazzband, kapel Jonge Klaore, de sambaband Cachacha, Bozz-blaosmeziek,het koor New Generation , de gymnastiekvereniging Swentibold, DJ Wouter, Nikki en de mansluuj, de trommelgroep Djembe, the Pipers society Anam Cara, Ruby’s Salsa Workshop, het Uujlehöfke en een optreden van dansschool Danzaira en waarschijnlijk meerdere dansscholen met fitnessdansen en demonstraties en workshops.
Voor het gehele programma en de juiste tijden en locaties zie www.oranjecomitesittard.nl

De Sint Michielskerk op de Markt en de Basiliek en  Mariapark op de Oude Markt zijn  geopend voor bezichtiging. In het feestelijk versierde Mariapark treden niet alleen artiesten op maar is ook het café “et Keuningshoes” ingericht voor een hapje en een drankje. Met een muzikale jammsessie in et Keuningshoes van 17.00 tot 18.30 uur van alle deelnemende muzikanten, waarvoor iedereen is uitgenodigd, worden de feestelijkheden in Sittard-centrum afgesloten.

In samenwerking met het Oranjecomité vinden nog de volgende activiteiten plaats:
* van 10.00 tot 14.00 uur: activiteiten op het schoolplein Overhoven aan de Geldersestraat;
* Van 10.30-17.00 uur:activiteiten rond De Kemper aan de Romeinenstraat en in De Oase aan de Bachstraat  door buurtvereniging De Kempehof en CV De Kempernaaze.
De Oranjevereniging Geleen nodigt  alle Sittardenaren uit voor het groot Oranjevuurwerk  om 22.00 uur bij Glanerbrook in Geleen.